Quality & Safety Committee

Tue 19 July 2022, 09:00 - 12:00 Virtually via Microsoft Teams

Agenda

09:00 - 09:05 5 min 1. PRELIMINARY MATTERS Information Jayne Sadgrove 1.1. Welcome & Introductions Information Jayne Sadgrove 1.2. Apologies for Absence Information Jayne Sadgrove 1.3. Declarations of Interest

Information Jayne Sadgrove

09:05 - 09:25 20 min 2. SHARED LISTENING & LEARNING

2.1.

Patient Story - Radiology

Discussion Stuart Baines

2.2.

Digitisation of the Nursing Care Record

Discussion Christian Smith

09:25 - 09:30 3. ^{5 min} CONSENT AGENDA

3.1. FOR APPROVAL

3.1.1. Unconfirmed Minutes from the meeting held on 24 May 2022

Decision Jayne Sadgrove

3.1.2.

Unconfirmed In Committee minutes from the meeting held on 15 June 2022

Decision Jayne Sadgrove

3.1.3. Facilities Policy - Security Policy

Decision Gethin Hughes

3.2. FOR NOTING

3.2.1. Action Log

Information Jayne Sadgrove

3.2.2.

Committee Annual Cycle of Business

Information Jayne Sadgrove

3.2.3.

Committee Forward Work Programme

Information Jayne Sadgrove

3.2.4.

WHSSC Quality & Patient Safety Committee Chairs Report

Information Dilys Jouvenat

3.2.5.

WHSSC Quality & Patient Safety Committee Annual Report

Information Dilys Jouvenat

3.2.6.

Putting Things Right Annual Report

Information Georgina Galletly

3.2.7.

Infection, Prevention & Control Committee Highlight Report

Information Greg Dix

3.2.8.

Quality Governance – Regulatory Review Recommendations and Progress Updates

Information Greg Dix

3.2.9.

RADAR Committee Highlight Report

Information Dom Hurford

3.2.10. Clinical Audit Quarterly Report

Information Dom Hurford

3.2.11. Individual Patient Funding Request Annual Report

Information Kelechi Nnoaham

3.2.12.

Learning Disabilities 6 Monthly Progress Report

Information Julie Denley

3.2.13.

Community Health Council National Surveys and Quality Monitoring Reviews

Information Greg Dix

3.2.14.

Incident Management Framework - Listening, Learning & Improving Safety

Information Louise Mann

3.2.15.

National Nosocomial Covid-19 Programme - CTM Update

Information Greg Dix

09:30 - 09:35 ^{5 min} **MAIN AGENDA**

4.1.

Matters Arising not Contained within the Action Log

Discussion Jayne Sadgrove

09:35 - 09:45 ^{10 min} **GOVERNANCE**

5.1.

Organisational Risk Register – Risks Assigned to Quality & Safety Committee

Discussion Georgina Galletly

09:45 - 11:45 120 min **IMPROVING CARE**

6.1.

Response to 'Improving Care, Improving Lives' National Care Review for Inpatients with a Learning Disability

Discussion Julie Denley

6.2.

Maternity & Neonates Services Improvement Programme Highlight Report - to include the

Maternity & Neonates Metrics

Discussion Greg Dix/Sallie Davies

6.2.1.

Prince Charles Hospital Neonatal Deep Dive Review Update

Discussion Sallie Davies

6.2.2.

NHS Delivery Unit Findings Report: CTMUHB Maternity and Neonatal Services Serious Incidents Assurance Review & Board Systems and Processes for Reporting, Management and Review of Patient Safety Incidents

Discussion Louise Mann

6.3. Quality Dashboard

Discussion Louise Mann

6.4.

Ty Llidiard Progress Report

Discussion Lauren Edwards

6.5.

Report from the Chief Operating Officer

Discussion Gethin Hughes

6.6.

Integrated Locality Group Reports

6.6.1. Rhondda Taf Ely ILG Report

Discussion Carole Tookey

6.6.2.

Merthyr & Cynon ILG Report

Discussion Richard Hughes

6.6.3. Bridgend ILG Report

Discussion Ana Llewellyn

6.6.4.

Primary Care Quality & Safety Report

Discussion Jane Armstrong

6.7.

Quality & Performance of Service Provision HMP and Young Offenders Institute Parc

Discussion Julie Denley

6.8.

Dental Contract Reform

Discussion Julie Denley

6.9.

Development of a Quality Strategy

Discussion Lauren Edwards

11:45 - 11:50 **7.** 5 min

ANY OTHER BUSINESS

Jayne Sadgrove

Discussion

11:50 - 11:55 **8.** 5 min

DATE AND TIME OF NEXT MEETING - TUESDAY 20 SEPTEMBER AT 9:00AM

Information Jayne Sadgrove

11:55 - 12:00 **9.** 5 min

9. CLOSE OF MEETING