Health Board Meeting

Thu 29 July 2021, 10:00 - 13:00

Virtually via Microsoft Teams

Agenda

10:00 - 10:05 1. 5 min

PRELIMINARY MATTERS

Information

Marcus Longley

1.1.

Welcome & Introductions

Information

Marcus Longley

1.2.

Apologies for Absence

Information

Marcus Longley

1.3.

Declarations of Interest

Information

Marcus Longley

10:05 - 10:20 2.

15 min

SHARED LISTENING & LEARNING

Patient Story - Maternity Services Experience

Discussion

Debbie Bennion

10:20 - 10:25 3.

5 min

CONSENT AGENDA

3.1.

FOR APPROVAL

Unconfirmed Minutes of the Meeting held on 27 May 2021

Decision

Marcus Longley

3.1.2.

Unconfirmed Minutes of the meeting held on 9 June 2021

Decision

Marcus Longley

3.1.3.

Chairs Report and Affixing of the Common Seal

Decision Marcus Longley

3.1.4.

Proposal for Health Board Commitment to Children's Rights

Decision Debbie Bennion

3.1.5.

Board Committee Annual Reports

Decision Cally Hamblyn

- Mental Health Act Monitoring Committee
- Planning, Performance & Finance Committee
- Remuneration Committee
- Population Health & Partnerships Committee
- Digital & Data Committee
- People & Culture Committee.

3.1.6.

Smoke-Free Environment Policy

Decision Angela Jones

3.1.7.

Welsh Health Specialised Services Committee Positron Emission Tomography (PET) Business Case

Decision Linda Prosser

3.1.8.

Transfer of Laundry Services

Decision Steve Webster

3.1.9.

Equality Annual Report 2020-2021

Decision Hywel Daniel

3.1.10.

Welsh Language Annual Report 2020-2021

Decision Hywel Daniel

3.2.

FOR NOTING

3.2.1.

Action Log

Information Marcus Longley

3.2.2.

Chief Executive's Report

Information Paul Mears

3.2.3.

Board Committee and Advisory Group Highlight Reports

Information Cally Hamblyn

- Audit & Risk Committee;
- Stakeholder Reference Group;
- Remuneration & Terms of Services Committee;
- Planning, Performance & Finance Committee;
- Population Health & Partnerships Committee;
- Digital & Data Committee;
- People & Culture Committee;
- Local Partnerships Forum;

3.2.4.

Joint Committee Reports

Information

Cally Hamblyn

- Shared Services Partnerships Committee;
- **Emergency Ambulance Services Committee**
 - Welsh Health Specialised Services Committee

10:25 - 10:30

5 min

MAIN AGENDA

4.1.

Matters Arising not contained within the Action Log

Discussion

Marcus Longley

10:30 - 11:20 50 min

CO-CREATE WITH STAFF AND PARTNERS A LEARNING AND GROWING **CULTURE**

5.1.

Healthcare Inspectorate Wales Annual Report

Discussion

Rhys Jones

5.2.

Healthcare Inspectorate Wales/Audit Wales Joint Review of Quality Governance Summary of Progress Made - May 2021 Follow-Up Report Management Response

Discussion

Cally Hamblyn

5.3.

Neonatal & Maternity Improvement Programme

Discussion

Debbie Bennion and Dom Hurford

5.3.1.

All Wales Maternity Statistics Report - Presentation

Discussion

Val Wilson

5.4.

Continuous Improvement Self-Assessment Process in response to Targeted Intervention

Discussion

Paul Mears and Richard Morgan-Evans

5.5.

Clinical Advisory Group Highlight Report

Discussion

Anna Lewis

11:20 - 11:40

20 min

6.

WORK WITH COMMUNITIES AND PARTNERS TO REDUCE INEQUALITY, PROMOTE WELL-BEING AND PREVENT ILL-HEALTH

6.1.

Population Health Update to include an update on the Covid 19 Vaccination Programme

Discussion

Angela Jones

6.2.

Strategy Development

Discussion

Linda Prosser

11:40 - 12:20

40 min

PROVIDE HIGH QUALITY, EVIDENCE-BASED AND ACCESSIBLE CARE

7.1.

7.

Integrated Performance Dashboard

Discussion

Linda Prosser

7.2.

Updated 2021/2022 Annual Plan

Discussion

Linda Prosser

7.3.

Elective Care Recovery Portfolio - Primary, Secondary, Community and Mental Health Services

Discussion

Julie Denley

7.4.

Operational Resilience and Winter Planning

Discussion

Linda Prosser

7.5.

Organisational Risk Register

12:20 - 12:30 8.

10 min

ENSURE SUSTAINABILITY IN ALL THAT WE DO, ECONOMICALLY, ENVIRONMENTALLY AND SOCIALLY

8.1.

Finance Update Month 3, 2021/2022

Discussion

Steve Webster

12:30 - 12:35 **9**.

5 min

ANY OTHER BUSINESS

Information

Marcus Longley

To note that the Annual General Meeting is being held at 2.00pm

12:35 - 12:35

12:35 **10.** 0 min

DATE AND TIME OF NEXT MEETING - THURSDAY 30 SEPTEMBER AT 10.00AM